кадър: Bulgaria ON AIRТой упрекна управляващите, че не се правят дългосрочни

...
кадър: Bulgaria ON AIRТой упрекна управляващите, че не се правят дългосрочни
Коментари Харесай

Красимир Дачев: Вихри се спекулата, монополите са навсякъде

кадър: Bulgaria ON AIR

Той укори ръководещите, че не се вършат дълготрайни и поредни политика. И предвижда, че занапред стартира рецесията. " Актуализацията на бюджета и наддаването в пленарната зала са предизборни ходове. Винаги има пари, когато има действителна нужда. А в това време държавната администрация е в цялостен стрес, тя е привикнала да работи по инструкции ". Това съобщи зам.-председателят на Българската търговско-промишлена палата Красимир Дачев в студиото на  " Опорни хора ".

Според него политическата рецесия се отразява пагубно на бизнеса.

" Вихри се спекулата, монополите са на всички места. В момента най-обикновени контракти за доставка на дървесина не се извършват и няма  кой да ги управлява ", посочи Дачев.

Той е безапелационен, че ограниченията не са ориентирани към бизнеса, а се взима от него.

" Фабриките работят на 50%. Това лято е взрив на промишлеността, на туризма. Приходите не са от налози, а тъй като има по-голямо произвеждане. Бизнесът е стигнал до извода, че в случай че страната не му пречи, по-хубаво няма ", разяснява зам.-председателят на БТПП пред Bulgaria ON AIR.

Според него секторите, които стачкуват не са най-засегнатите от пандемията.

" Смешно е да стачкуват, тъй като в техния бранш има взрив - заведения за хранене, туризъм. Те имат максимален растеж. Но виждат този панаир в Народното събрание и се пробват да завоюват ", съобщи Дачев. 

" Предстои да стане доста по-тежко. Ще стартират да стопират компании,  това ще усили броя на хората, които ще разчитат на помощи от страната. Бизнесът ще бъде изпъден от България. Инфлацията прави работа, занапред ще стартира да обгръща всички браншове, стартира от електрическата енергия, общата наклонност ще бъде обезценяване ", предвижда Дачев. 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР